Powered By Blogger

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

"Σερφάροντας μ΄ έναν ποιητή" - Συμμετοχή στον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Ένας διαγωνισμός με θέμα το διαδίκτυο πάντα ενδιαφέρει τα παιδιά και προσφέρει την ευκαρία, για να πετάξουμε μαθητές και δάσκαλοι με τη δημιουργική μας φαντασία έξω από την τάξη και μακριά από τα βιβλία σε αχαρτογράφητους γνωστικούς ορίζοντες.

Δηλώσαμε λοιπόν συμμετοχή στον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 με θέμα: "Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο", που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Ινστιτούτου Πληροφορικής με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Βέβαια, η προσπάθειά μας είχε τη δυσκολία πως έπρεπε να συνεργαστούμε εξ αποστάσεως. Μπορεί η Covid-19 να μας έκλεισε στα σπίτια μας, όμως εμείς με το διαδίκτυο εργαστήκαμε σαν ομάδα και φτάσαμε στο τελικό μας αποτέλεσμα.

Οργανώσαμε την εργασία μας σε 4 φάσεις:

Α΄ φάση: Η συγκατάθεση των γονέων μας για τη συμμετοχή

Β΄ φάση: Πληροφόρηση κι ενημέρωση από πηγές (βίντεο, παρουσιάσεις, κείμενα, άρθρα, αφίσες κλπ)

Γ΄ φάση: Ατομική καταγραφή κανόνων ασφαλούς πλοήγησης και συγκέντρωση του υλικού

Δ΄ φάση: Σύνθεση δημιουργικής εργασίας

Ο καθένας "συνομίλησε" με μια στροφή από ποιήματα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη και με συμβολικό τρόπο συνέδεσε την ποίηση με την τεχνολογία. Φαντασία, χιούμορ, γραπτή έκφραση, πρωτότυπο σενάριο και εικονογράφηση μέσα από τις παιδικές μας ψυχές αναδύονται στο e-book που δημιουργήσαμε.

Παρακάτω έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα του συλλογικού μας ταξιδιού.

ΣΕΡΦΑΡΟΝΤΑΣ Μ΄ ΕΝΑΝ ΠΟΙΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.